Maker Atölyesinde Neler Yapılıyor?

Maker Atölyesinde Neler Yapılıyor?

Çocukların hayal ettikleri projeleri hayata geçirebilecekleri, sensörler kullanarak etkileşimli robotlar yapacakları, tasarlamayı, düşünmeyi ve sorun çözmeyi öğrenecekleri bu atölye, çocuğunuzun içindeki maker ruhunu ortaya çıkarıyor. Bu atölyede ona, hayal ettiklerini gerçekten yapabileceğini ve nasıl yaparım sorusunun cevabının aslında çok basit olduğunu öğretiyoruz. Çocuklar gerçekten üreten kişilerden işin sırrını öğreniyor.

Arduino ile çocukların ya da elektronik mühendisi olmayan insanların, elektroniği kullanarak kendi robotlarını, kendi elektronik projelerini hayata geçirebilecekleri platformlar öğretilmektedir. Atölyenin asıl amacı mühendis gibi projeler geliştirmelerini sağlamaktır.

Kodlama eğitimi ile çocuklar analitik düşünme, sorun çözme ve kavrama yeteneği kazanacaklar. Günümüzde kodlama ikinci bir dil olarak kabul edilmektedir. Geleceği şekillendirecek bireylerin kodlama yeteneğine sahip olması artık zorunlu hale gelmiştir. Bu atölyelerin amacı sadece oyun oynayan değil kendi oyununu yazan bireyler yetiştirmektir.

Günümüzde kodlama ikinci dil olarak kabul edilmektedir ve geleceği şekillendirecek bireylerin bu yeteneğe sahip olması artık zorunludur. Analitik düşünme, sorun çözme ve kavrama yeteneği kazandıran bu eğitim, sadece oynayan değil kendi oyununu yazan bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis