2018’de Bilmeniz Gereken 4 Temel Kodlama Dili

2018’de Bilmeniz Gereken 4 Temel Kodlama Dili

Kodlama, çeşitli sektör alanlarında giderek temel ve değerli bir yetenek haline gelmektedir. Dijital uzmanlık alanınızın özü olmasa bile temel olarak bilmek inanılmaz derecede değerli olabilir. Böylece mühendisler ve kodlama yapanlarla herhangi bir işin dijital tarafında neler olduğu hakkında konuşabilirsiniz.

Ama nereden başlanacağı ve nasıl öğrenileceği zor bir karar olabilir.

Bu yüzden hepsi de öğrenmeye değer 4 harika kodlama dilini seçtik. Her birinin dijital bir dünyada kendi yeri var. Sizi alıp kendinize getirecek ve devam etmenizi sağlayacak harika derslerimiz var.

  1. JavaScript

JavaScript dinamik bir programlama dilidir ve güçlü web hizmetlerinin çalıştığı gerçek motorlardan biridir.

Birçok büyük online deneyim, JavaScript tarafından desteklenmektedir. Front-end framework geliştirmelerinden back-end veri yönetim kütüphanelerine kadar.

  1. Python

Python, yeni kullanıcılar için harika bir genel amaçlı programlama dilidir ve yaygın olarak kullanılır.

Basit sözdizimi, kodlama ilkeleri ve kolay okunabilirliği sayesinde mükemmel bir ilk programlama dilidir.

Bu basitliğe rağmen hala geliştiricilerin karmaşık kodlar olmadan karmaşık web siteleri oluşturmasına olanak sağlayan güçlü bir programlama dilidir.

İlk defa kodlayacak kişiler Python’u harika bir atlama noktası olarak görüp, bu derste öğrendikleri becerileri kodlama zorluklarına meydan okumak için kullanabilirler.

  1. C#

 C# veya C Sharp, Microsoft tarafından geliştirilen bir standart olan Ortak Dil Altyapısı için tasarlanmış programlama dillerinden biridir ve farklı yapılarda tekrar yazılması gerekmez.

Ayrıca, Unity oyun motoru tarafından kullanılan başlıca komut dilidir, bu yüzden oyun programına girmek istiyorsanız bu kodlama dilini kullanacaksınız.

  1. Ruby / Ruby on Rails

Web odaklı bakış açısı getiren bir şeyle uygulama geliştirmede derin gücü dengeleyen modern bir şey mi arıyorsunuz? Ruby cevabınız olabilir.

Ruby ve web uygulama yapısı Ruby on Rails hızla etraftaki en güçlü uygulama platformlarından biri haline geldi.

Twitter, Twitch, Basecamp, Airbnb, Shopify, Github, Groupon, Hulu ve daha birçoğu gibi dünyanın en büyük web hizmetlerini oluşturmak için kullanıldı.

Açık kaynaktır, çalışılması mükemmeldir ve temel bilgileri aldığınızda ilerlemenize yardımcı olabilecek büyük bir destekleyici topluluğuna sahiptir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis