Maker  Nedir Neden Önemlidir?

Maker  Nedir Neden Önemlidir?

Maker  Nedir Neden Önemlidir?

Çocukların ilkokula başlarken üniversiteden mezun olduklarında henüz günümüzde olmayan bir işi yapacağının, elimizde bulunan imkanlarla iyi bir gelecek ortamına hazırlayamadığımızın farkında mısınız?

Maker kelime olarak yapıcı, üretici kişi olarak geçiyor. Şu an genel olarak teknoloji, bilgi ve üretim teknolojilerini kullanarak üretim kültürü çevresindekilere Maker diyoruz. Özellikle çocuklara bu üretim kültürünü aşılamak, onlara kodlama, tasarım, mekanik, elektronik gibi günümüzün temel gereksinimlerini öğreten dijital üretim tekniklerini aşılayan bir öncüdür maker hareketi. Çocuklarımızda olan yaratıcılığı arttırır, onları geleceğin belirsizliğinden korur. Üretimi arttırır ve gelecekte bizimde kullanacağımız işlerimizi kolaylaştıracağımız teknolojik aletleri üretirler.

Gelecekte şu an ismini bilmediğimiz meslekler, çokça iş değiştirmek, uzayan ömürle birlikte iki defa emeklilik gibi konular ele alınmış.

Buradan sonra insan ister istemez ben bu hayata uyabilecek miyim? Gibi sorular kafamızda oluşuyor. Bu soruların cevabını tam olarak bilemesek de, sarılacağımız tek dal eğitim. Elbette buradaki kastım torna tezgâhına girip sıradanlaşmak değil, eğlenceli, yaratıcılık katan eğitimler. Maker eğitimleri ;)

Maker’lık tam olarak size üretebilmeyi veren bir oluşum. Dışardan almak yerine kendinizin üretmesini teşvik ediyor. Size kendinize yeten bir birey haline çeviriyor. Maker eğitimleri size özellikle teknoloji alanı olmak üzere, birçok farklı konuda bu yeteneği eğlenceli bir şekilde öğretiyor. Yeni bir şeyi nasıl anlayacağınızı, nasıl üreteceğinizi katıyor, öğrenme disiplinlerini değiştiriyor, tembellik yerine eğlenerek üretme kültürünü ortaya koyuyor.

Özellikle de çocukluktan bu eğitimleri vermek en önemlisi, sonuçta yaş yaşken eğilir. Ve unutulmalıdır ki herkes bir şeyler üretebilir , üretmelidir!

Siz de sıradan hayatının bir adım ötesinde olmak istiyorsanız, farklı bir hayat mümkün diyorsanız bu hareketi takip etmeli, olabildiğince içinde olmalısınız.

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis